În perioada 20-23 noiembrie cadrele didactice și studenții Facultății Textile și Poligrafie au participat în cadrul Centrului de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii ZIPHouse la cursul Fashion Design, susținut de către designerul de la Institutul de Modă și Design „Polimoda” din Florența, Italia.

Celebrul invitat și-a prezentat abordările creative în designul de modă și tehnicile de generare a solutiilor estetice și creative în fashion design. Suportul teoretic a fost fundamentat prin aplicațiile inițiate în cadrul cursului materializate în concepte de noi produse și machete ce au fost prezentate, analizate minuțios și îmbunătățite. Experiența împărtășită de către Filippo FANINI, cadru didactic la „Polimoda”, Italia, este implementată cu succes în cadrul programelor de licență și master la Facultatea Textile și Poligrafie, UTM, care, treptat, devine cunoscută în circuitul european educațional.

Născut în Perugia în 1981, Filippo FANINI a început să experimenteze în modă încă din copilărie, în afacerea familiei Glory, care din anul 1986 s-a specializat în realizarea îmbrăcămintei de lux din piele. După ce a absolvit Universitatea „Polimoda” din Florența, a lucrat pentru cunoscutul Salvatore FERRAGAMO în Departamentul  Vestimentație pentru bărbați. Actualmente este cadru didactic la Universitatea „Polimoda”, dedicându-se în același timp dezvoltării propriului brand cu același nume. Aspectele-cheie pe care se axează în activitatea sa sunt: sustainable, smart, luxury, leather, regenerated.

(Visited 2 times, 1 visits today)