În perioada 12-14 noiembrie 2018 în cadrul proiectului Erasmus + „Higher education institutions for youth entrepreneurship” (HEIFYE) la Universitatea Economică de Stat din Erevan, Armenia s-au făcut totalurile concursului internațional pentru tineri „Startup Project”.

Scopul concursului a fost dezvoltarea spiritului de antreprenoriat, gândirii creative, planificării și dezvoltării conceptelor afacerilor, examinării viabilității acestora. La concurs au fost prezentate 87 de business planuri, elaborate de tineri din Armenia, Moldova, Letonia, Ucraina, Belarus, Kazahstan, Rusia. Proiectele de business-plan au fost examinate de un juriu internațional format din antreprenori și reprezentanți ai cercurilor academice din țările Parteneriatului Estic și Uniunii Europene.

Din partea UTM au participat două echipe, care au elaborat business-planuri inovaționale. Potrivit statutului competiției, lucrările au fost prezentate într-o limbă de circulație internațională, în cazul studenților noștri – în limba engleză. Proiectul „Biscuits with special shapes”, elaborat de Maria GHENIȚĂ și Valeria ROTARU, studente ale anului III, specialitatea „Inginerie și management în industria alimentară”, Facultatea Tehnologia Alimentelor, a câștigat concursul la nominalizarea „The most applicable project”. Pe parcursul elaborării business-planului studentele au fost îndrumate de cadre didactice ale Departamentului Economie și Management, Facultatea Inginerie Economică și Business.

Obiectivul business-planului rezidă în producerea biscuiților și roller de forme diferite și cu umplutură diferită, cum ar fi : semințe, lapte, miere și fructe pentru copii. În cadrul proiectului au fost efectuate cercetări de marketing, a fost elaborată structura organizațională, precum și planul financiar al întreprinderii. Prin acest proiect, studenții au demonstrat cunoștințe profunde, abilități practice, spirit antreprenorial și inovațional.

Mai multe informații despre HEIFYE pot fi găsite pe http://heifye.hduht.edu.ua/index.php/en/ și https://www.facebook.com/heifye/
și pe pagina HEIFYE a UTM https://proiecte.utm.md/heifye/

 

 

 

(Visited 8 times, 1 visits today)