În perioada 12-14 noiembrie 2018 în cadrul proiectului Erasmus + ,,Higher education institutions for youth entrepreneurship’’ la Universitatea Economică de Stat din Erevan, Armenia s-au făcut totalurile concursului internațional pentru tineri Startup Project.

Scopul concursului a fost dezvoltarea spiritului de antreprenoriat, găndirrii creative, planificării și dezvoltării conceptelor afacerilor, examinării viabilității acestora. La concurs au fost prezentate 87 de business planuri, elaborate de tineri din Armenia, Moldova, Letonia, Ucraina, Belarus, Cazahstan și Rusia. Proiectele de business plan au fost examinate de un juriu internațional format din antreprenori și reprezentanți ai cercurilor academice din țările parteneriatului Estic și Unuinii Europene. Din partea UTM au participat 2 echipe ce au elaborat business planuri inovaționale. Trebuie de evidențiat faptul că datorită statutului internațional al competiției lucrările au fost prezentate într-o limbă de circulație internațională, în cazul studenților noștri în limba engleză. Proiectul „Biscuits with special shapes”, elaborat de Gheniță Maria și Rotaru Valeria, student ale anului III, specialitatea Inginerie și Management în Industria Alimentară, Facultatea Tehnologia Alimentelor, a cîștigat concursul la nominația ,,The most applicable project’’. Pe parcursul elaborării business-planului studentele au fost îndrumate de cadre didactice ale departamentului Economie și Management, Faculatatea Inginerie Economică și Business.

Obiectivul business planului este producerea biscuiților și roller de forme diferite și cu umplutură diferită cum ar fi : semințe, lapte, miere și fructe pentru copii. În cadrul proiectului au fost efectuate cercetări de marketing, a fost elaborată structura organizațională, precum și planul financiar al întreprinderii. Prin acest proiect, studenții au demonstrat cunoștințe profunde, abilități practice, spirit antreprenorial și inovațional.

 

 

(Visited 2 times, 1 visits today)