Trei echipe din  Republica Moldova (două de seniori și una de juniori) formate din elevi ai liceelor „Mircea Eliade” și „Orizont” din Chișinău au revenit cu două medalii de argint de la International Tournament In Informatics – Turneul International de Informatică „John Atanasov”, desfășurat în perioada 21-25 noiembrie 2018 la Shumen, Bulgaria.

Campionii noștri în ediția curentă a competiției, cea de-a X-a, sunt Alexandru RUDI și  Gabriel COJOCARU, care au acumulat un total de 210 și, respectiv, 182 de puncte (http://iati-shu.org/en/scoreboard-senior/), revenind acasă cu câte o medalie de argint. Este un  succes de excepție să te evidențiezi printre 200 din cei mai buni reprezentanți din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Elveția, Moldova, Polonia, România, Federația Rusă, Serbia și să devansezi majoritatea absolută a celor mai buni dintre aceștia!

Pregătiți pentru competiție în baza parteneriatului susținut de către administrația UTM, în persoana rectorului, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, și a prorectorului Dinu ȚURCANU, campionii noștri își datorează succesul deopotrivă și mentorului lor – Sergiu Corlat, lector în cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, care i-a susținut și însoțit în calea lor spre succes.

Atingerea unui asemenea succes trezește, firește, și senzații, impresii pe măsură. „Informatica de performanță înseamnă efort, spun tinerii. Nopți nedormite, probleme cu gândul la care adormi și visezi cod, iar când te trezești – fugi direct la calculator să scoți o soluție mai bună, algoritmi, pe care îi descurci cu săptămânile, structuri de date, despre care lumea bună nici nu a auzit vreodată.” Este un efort care, trăit la maximă intensitate, le-a adus succesul mult așteptat și care, negreșit, este doar una din primele piste pe care ei și le propun să le cucerească.

Suntem mândri de voi, campionilor!

(Visited 38 times, 1 visits today)