Facultatea Tehnologia Alimentelor a consemnat Săptămâna mondială a bucătăriei italiene în lume prin evenimente de anvergură menite să contribuie la valorificarea tradiţiei culinare italiene de înalt nivel şi folosirea produselor gastronomice de calitate, drept unul din semnele distinctive ale mărcii italiene.

Pe 23 noiembrie 2018, într-o ambianță solemnă, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, Excelența Sa Valeria BIAGIOTTI, Ambasador Plenipotențiar și Extraordinar al Republicii Italia în Republica Moldova, și Barbara ENZO, președintele Federației italiene a bucătarilor din Italia, au semnat un Protocol de colaborare.

Documentul  prevede derularea mai multor activități la FTA privind promovarea bucătăriei mediteraneene, inclusă în patrimoniul UNESCO, precum și a produselor agroalimentare italiene; transferul  de cunoștințe pentru asigurarea formării profesionale a studenților în domeniul preparării bucatelor; rolul bucătarului în promovarea unui mod sănătos de alimentație ș.a.

În context, conf. univ., dr. Vladislav REŞITCA, decanul Facultății Tehnologia Alimentelor, a ținut să precizeze:

– Familiarizarea studenților și profesorilor facultății noastre cu bucătăria italiană, inclusiv cea mediteraneană, are loc sistematic. Protocolul semnat astăzi legalizează activitățile de instruire desfășurate de mai mult timp în cadrul FTA de către colegii din Italia. Prin acest Protocol, relațiile se vor desfășura pe o nouă dimensiune, calitativ nouă, pe multiple planuri, inclusiv de mobilitate a cadrelor didactice și studenților de la facultate, vom beneficia de noi ateliere didactice susținute de partea italiană, vor fi inițiate noi colaborări cu companii de profil din Italia pentru instruirea studenților și masteranzilor.

(Visited 4 times, 1 visits today)