În perioada 21 – 24 noiembrie 2018 va avea loc cea de a VI-a ediţie a Concursului Studenţesc Internaţional „Earth Rover – 2018” în domeniul sistemelor robotice mobile, organizat de facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică a Universităţii Tehnice a Moldovei.

”Earth Rover” este un concurs dedicat ştiinţei şi tehnicii, care doreşte antrenarea unui număr cât mai mare de tineri din întreaga țară și de peste hotare, pasionați de robotică, mecatronică, automatică și electronică. Competiția are drept scop stimularea şi dezvoltarea creativității şi spiritului inovativ și oferirea pentru inginerii de mâine a unor oportunități de dezvoltare prin provocări care să le permită să-şi pună în aplicare ideile. Prin organizarea acestui concurs dorim să deschidem colaborări internaționale între studenți și companii în vederea asigurării dezvoltării noii generații de ​ingineri, programatori şi proiectanți!

Participanții la concurs vor alege una din cele trei probe, menite să descopere ingeniozitatea si inventivitatea tinerilor roboticieni si programatori: Line Follower – o probă clasică pentru roboții urmăritori de linie, în care viteza și precizia sunt decisive; Obstacle Course – parcurgerea contracronometru a unui traseu cu obstacole; FreeStyle – o probă în care vor fi apreciate fantezia, ingeniozitatea și ideile inovatoare ale participanților, implementate în dispozitivele prezentate.

În cadrul Concursului „Earth Rover – 2018” vor fi prezentate proiecte din domeniul sistemelor robotice mobile elaborate de 18 echipe din  Republica Moldova, România (Universitatea Stefan cel Mare Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica București, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași) și Ucraina (Universitatea Națională ”Iurii Fedkovici” din Cernăuți și Universitatea Tehnică Națională din Vinița).

Prezentarea publică a proiectelor va avea loc pe data de 23 noiembrie 2018, cu începere la ora 9.00 în incinta Centrului de Excelență în domeniul TIC Tekwill, sala Imaginarium (str. Studenților 9/11).

Pagina web a concursului: http://3land3m.csct.utm.md/

 

Comitetul de Organizare

(Visited 5 times, 1 visits today)