- UTM - https://utm.md -

Studenții FCIM își demonstrează invențiile la „Cafeneaua de știință”

La „Cafeneaua de știință” deschisă la Biblioteca „Târgu-Mureș” în cadrul Proiectului de Comunicare a Științei tinerii inventatori de la UTM le-au dat întâlnire tuturor celor pasionați de știință pentru a discuta, la o ceașcă de cafea, pe tema „Inventică și creație inginerească”.

Tinerii inventatori de la FCIM şi-au prezentat cele mai noi proiecte la care lucrează în afara orelor de curs. Studenţii care urmează programele de studii „Robotică şi mecatronică” şi „Calculatoare şi reţele” Lungu_Iulian [1] şi Roşca_Neonil [2] au demonstrat un braţ robotic care constituie o mică parte din marele lor vis de a construi un robot umanoid #InMoov [3].

De asemenea, liceenii au fost curioşi să vadă „pe viu” și un #line_follower [4] dotat cu o stație meteo, care are ca scop monitorizarea mediului înconjurător, măsurarea temperaturii, umidității, calității aerului și nivelul zgomotului. Au fost entuziasmați și de aplicația mobilă elaborată de studenți, care permite vizualizarea în timp real a datelor primite de la senzorii staţiei meteo.

Liceenii au apreciat  creativitatea inginerească şi invenţiile care contribuie esențial la progresul tehnico-științific, conştientizând importanţa ştiinţei în viaţa lor şi faptul că viitorul lor depinde de domeniul ales încă în perioada studiilor liceale.

(Visited 38 times, 1 visits today)