Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Brainstorming de idei noi și succesele proiectelor Erasmus+ realizate de Universitatea Tehnică a Moldovei

O echipa mare din partea Universității Tehnice a Molodvei (UTM), condusă de Doamna Prorector pe Probleme Financiare și Relații Internaționale prof. univ., dr. hab. Larisa BUGAIAN împreuna cu Șef Direcție Managementul Resurselor al UTM Daniela POJAR, Coordonator Programe Internaționale conf. univ., dr. Cristina POPOVICI și Responsabili de Relații Internaționale de la fiecare Facultate a Universității Tehnice a Moldovei – Elena GOGOI (FCIM), lect. univ., dr. Pavel NICOLAEV (FET), conf. univ., dr. Cornelia CRUCERESCU (FIEB), conf. univ., dr. Iulian Malcoci (FIMIT), lect. univ., dr. Corina GUȚU-CHETRUȘCA (FEIE), conf. univ., dr. Angela Scripcenco (FTP), lect. univ. Alexandru Pantaz (FCGC), lect. univ. Alina Ostapov (FUA) au participat activ pe data de 08 noiembrie 2018 la un Seminar Internațional, organizat de Oficiul Național Erasmus+ în Moldova cu genericul ” Programul Erasmus+. Oportunități de a dezvolta și consolida parteneriate internaționale”. Evenimentul a fost dedicat staff-ului universitar din Republica Moldova și este înscris în Campania de informare 2018, privind oportunitățile Programului Uniunii Europene Erasmus+.

În cadrul seminarului, au fost prezentate noutățile în Apelul de proiecte 2019, perspectivele de colaborare internațională, prioritățile și particularitățile Programului Erasmus+ din perspectiva Țărilor de Program și Țărilor Partenere. La eveniment au participat reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale statelor Uniunii Europene acreditate în Republica Moldova, Agențiilor Naționale și Oficiilor Naționale Erasmus+, instituțiilor de învățământ superior europene, care oferă sprijin în crearea parteneriatelor pentru participarea în proiectele viitoare Erasmus+. Seminarul a fost susținut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Formatul evenimentului a prevăzut networking, sesiuni de lucru, dedicate elaborării proiectelor de tip International Credit Mobility (ICM) și Capacity Building in Higher Education (CBHE). În cadrul Seminarului Universitatea Tehnică a Moldovei a participat la expoziția proiectelor Erasmus+ de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior: Proiect PBLMDIntroducerea învățării bazate pe probleme în Moldova: Pentru sporirea competitivității studenților și a posibilităților de angajare a lor” (Coordonator de Proiect – prof. univ., dr. hab. Larisa BUGAIAN), Proiect LMPILicență și masterat profesional pentru dezvoltarea, administrarea, gestiunea, protecția sistemelor și rețelelor informatice în întreprinderile din Moldova, Kazakhstan, Vietnam” (Coordonator de Proiect – conf. univ., dr. Victor BEȘLIU), precum și cu alte proiecte Erasmus+, în cadrul cărora este partener –  Proiectul TEACHME „Crearea unei rețele E-network în Moldova pentru promovarea instruirii inovative în domeniul educației profesionale continue”, Proiectul ELEVATE Elevarea internaționalizării a învățământului superior în Moldova”, Proiectul HEIFYEÎnvățământul superior pentru antreprenoriatul tinerilor

Astfel, proiectele din educație și impactul lor devin vizibile și cunoscute.

[av_gallery ids=’45240,45239,45238,45237,45236,45235,45234,45233,45232,45231,45230,53509,53510,53511′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-217559′ custom_class=” admin_preview_bg=”]

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI