- UTM - https://utm.md -

Elevi de la Ciobalaccia, Cantemir – studenți pentru o zi la UTM

Este o oportunitate deosebită să descoperi viaţa de student cu ceva timp înainte de admitere. De exemplu, din ultimul an de liceu. Tocmai de aceea profesorii care își doresc să-și susțină discipolii în alegerea carierei caută împreună cu ei cele mai potrivite soluții. Alegerea liceenilor de la Ciobalaccia, Cantemir a căzut pe UTM, iar noi am fost bucuroși și mândri să-i avem în vizită și să le dăm toate detaliile despre fascinanta lume a ingineriei și grila de specialități prin care aceasta poate fi cucerită.

Valentina POSTICĂ este profesoară  la Instituţia Publică Liceul Teoretic „Nicolae Mihai” din satul Ciobalaccia, raionul Cantemir și mentorul elevilor clasei a XII-a. Spune că an de an împărtășește frământările elevilor din clasele absolvente, care se lasă cuprinși de emoții, întrebându-se: Ce urmează? Unde merg mai departe? Cine vreau să devin?

Mai spune că abordarea inedită pe care a găsit-o în acest an pentru discipolii săi a fost una absolut firească. Ea însăși privește cu admirație și optimism oportunitățile pe care le oferă, multiplicându-le an de an, Universitatea Tehnică a Moldovei. Astfel că, pe 30 octombrie 2018, și-a însoțit elevii în prima lor experiență de #studentpentruozi la UTM.

Aici, la UTM, studiind ofertele educaționale, vizitând blocurile de studii, centrele de excelență TEKWILL și ZIPhouse, plimbându-se pe aleile din Parcul în aer liber al UTM și beneficiind de acces gratuit la Planetariul UTM, elevii au apreciat la justa valoare inițiativa inspirată a profesoarei lor: „A fost o zi wow și cea mai tare experienţă ever!”.

 

(Visited 113 times, 1 visits today)