- UTM - https://utm.md -

Licenţe ArchiCAD pentru studenții FUA

Compania GRAPHISOFT a aprobat licenţele educaţionale de tip Academic version license (non-comerciale) pentru studenţii arhitecţi ai Facultăţii Urbanism şi Arhitectură din cadrul UTM. Astfel, FUA va beneficia de un număr nelimitat de licențe pentru softul de proiectare în arhitectură ArchiCAD,  pe o perioadă de 2 ani, cu posibilitatea de prelungire a termenului de utilizare a acestora.

Programul ArchiCAD este cel mai utilizat soft în Europa, Asia şi SUA de către birourile mari de arhitectură, precum MINNUCCI ASSOCIATI din  Italia, Oppenheim Architecture din SUA, HLM Architects din Marea Britanie, Fulton Trotter din  Australia, Earthworld Architects din Africa de Sud, JZFZ din China, LWK & Partners din Hong Kong, 19N99W din Mexic, Farkasvölgyi Arquitetura din Brazilia etc.

Inspiraţia, viziunea asupra arhitecturii şi utilizarea tehnologiilor moderne în practica de proiectare reuneşte toate aceste birouri de proiectare în mediul ArchiCAD, deoarece programul operează cu formatul BIM (Modelul Informaţional al Clădirii), care este o consecință firească a acestui process.

GRAPHISOFT a declanșat revoluția BIM în 1984 cu ARCHICAD, primul software BIM din industrie dedicat arhitecturii. GRAPHISOFT furnizează în continuare soluții inovative pentru industrie, cum ar fi BIMcloud – prima platformă de colaborare BIM în timp real, EcoDesigner – proiectare sustenabilă total integrată într-o aplicație BIM, dar și BIMx – lider printre aplicațiile mobile dedicate vizualizării modelelor BIM, pentru neprofesioniști. GRAPHISOFT face parte din Grupul Nemetschek.

– Deoarece participăm de ani buni la concursul internaţional pentru studenţii arhitecţi C|A|S|A, care se desfăşoară în mediul ArchiCAD, am avut un motiv în plus să solicităm ca să lucrăm în laboratoarele Centrului de calcul la FUA cu programe licențiate, opinează Radu ANDRONIC, lector superior în cadrul Departamentului Arhitectura al FUA.

Programul ArchiCAD este al 4-lea soft licenţiat, pentru arhitecţi, obţinut de către Facultatea Urbanism şi Arhitectură în urma tratativelor purtate de către profesorul Radu ANDRONIC cu reprezentanţii companiilor producătoare.

(Visited 120 times, 1 visits today)