Școala de Vară Curious Minds

În perioada 16 iulie-27 septembrie 2018 studenții UTM au participat la Școala de Vară Curious Minds la Siemens Industry Software SRL din Brașov (Romania), firmă a grupului Siemens care produce software pentru calcule inginerești. Domeniul companiei face parte din ceea ce se numește aplicații CAE (Computer Aided Engineering), iar produsele se numesc acum Siemens NX Simcenter.

Școala de vară C++ anul acesta a fost la a opta ediție. Primele 6 săptămâni au fost dedicate pentru învățare (avansare) C++, iar ultimele două pentru lucru în echipe pe proiecte, cu mentori din Siemens Industry Software.

În cadrul școlii au participat studentii UTM FCIM:  Cebotari  Daria – studentă la studii de master, anul 2  (programul Tehnologia Informației), Sanduța Stanislav ­ – student anul 3 (Programul Calculatoare) și Terman Emil – student anul 3 (Filiera Anglofonă).

Din spusele lor pe lângă C++, au mai învățat de la membrii companiei și tehnici care sunt folosite în producție: aranjarea unui proiect, lucru cu CMake, etc. Timpul petrecut la Școala de Vară Curious Minds a fost unul productiv și foarte interesant. Interacțiunea în echipa a fost puternică. Studenții noștri au rămas mulțumiți de profesorii și mentorii pe care i-au avut, și au învățat o groază de lucruri noi de la ei. Au speranța că vor menține legătura cu compania Siemens și alți participanți ai școlii.

Actualmente în cadrul UTM, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, îşi deschide ușile Laboratorul Siemens cu tehnologie de ultimă generație, dotat de firma germană Siemens, lider mondial în domeniul automatizărilor industriale.

Participarea studenților FCIM la Brașov s-a realizat în cadrul înțelegerii anterioare între administrația Universitățiii: rectorul Universităţii Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, Veaceslav Şutchevici, Victor Catan, Doina Nistor, Larisa Bugaian, Maria Gheorghiță, Moraru Nelea, șef Direcţia TIC, Dinu Țurcanu și de Ph.D. Cristi Irimia,  General Manager, Siemens Industry Software SRL, în vizita din 26 ianuarie 2018 la compania din Brașov.

(Visited 41 times, 1 visits today)