Facultatea Tehnologia Alimentelor a marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației printr-o suită de activități didactice și practice.

Cu acest prilej, mai multe companii au dat curs invitației FTA, dorind să fie alături de profesorii și studenții cu care mențin de ani buni un parteneriat reciproc avantajos, iar această frumoasă simbioză dintre mediul academic și cel didactic s-a materializat, în spiritul tradiției stabilite aici, în etalarea de produse sănătoase într-o amplă expoziție cu degustare.

Mulțumind companiilor pentru sprijinul constant, iar studenților și profesorilor – pentru activitatea de studii prodigioasă, decanul FTA, conf. univ., dr. Vladislav REȘITCA a menționat că semnificația acestei zile constituie de fiecare dată un cadru potrivit pentru a sublinia importanța alimentației sănătoase, dar și pentru a conștientiza valoarea incontestabilă a bucatelor tradiționale, prin intermediul cărora menținem acea importantă punte de legătură între generații.

Alături de profesorii și studenții FTA și-a dorit să fie și în această zi rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, care a felicitat gazdele și oaspeții cu ocazia sărbătorii profesionale. D-sa a exprimat mulțumiri pentru efortul permanent întru susținerea acestui domeniu foarte important atât profesorilor, cât și studenților, inclusiv celor de ieri, care mențin o legătură permanentă cu Alma Mater, subliniind că numai printr-o simbioză între mediul academic și cel economic putem ajunge la rezultate merituoase.

Programul zilei a inclus prezentarea departamentelor FTA, a companiilor prezente, excursii prin laboratoarele și sălile de studii ale facultății, o expoziție a „Cuptorului fermecat” cu degustări, un seminar-laborator cu posibilitatea testării calității produselor alimentare expuse spre examinare, o Școală a degustătorului în care toți cei interesați au putut afla care sunt parametrii după care se analizează calitatea unui aliment, dar și o Școală de nutriție, în cadrul căreia doritorii au avut posibilitatea ca, în funcție de greutate, înălțime, vârstă, activitatea desfășurată, să calculeze aportul energetic, sursa unică şi indispensabilă a supravieţuirii omului rămâne energia obţinută prin desfacerea legăturilor chimice din structura alimentelor, fiind dezvăluite și diverse meniuri în acest scop.

Domnul decan i-a invitat pe reprezentanții mediului de afaceri să înainteze soluții și propuneri pentru procesul de instruire a viitorilor specialiști în domeniul alimentației, pentru ca la absolvire aceștia să se încadreze cu succes în activitatea profesională mult râvnită.

Ziua Mondială a Alimentației este sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie și asta se întâmplă încă din anul 1981. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite este forul care a stabilit această dată, iar Ziua Mondială a Alimentației este marcată anual în 150 de țări.

(Visited 5 times, 1 visits today)