Cu fiecare eveniment pe care îl găzduiește, Centrul de excelență în domeniul TIC „TEKWILL” se afirmă tot mai convingător ca o platformă inovațională, unde  sunt promovate cele mai neobișnuite idei. După „O bancă de umor…” și „Industria jocurilor TIC”, derulate pe parcursul ultimei luni în cadrul „Shared Breakfast”, astăzi, 11 octombrie, la cafeaua de dimineață, organizată tradițional în zilele de joi, a evoluat Tudor DARIE, CEO și fondatorul companiei „Fagura.com”, specializată în p2p lending marketplace.


Pe exemplele agenților economici „UBER” (cea  mai mare aplicație de taxi din lume cu 0 automobile) și „AirBNB” (cel mai mare hotel din lume cu nicio cameră în proprietate), protagonistul evenimentului a expus coerent și argumentat că are dreptul la implementare și ideea aparent bizară de a fonda o bancă cu 0 lei în cont (!).

– Dacă vrei să schimbi lucrurile spre mai bine, cel mai convingător este să începi de la tine. Dorindu-mi o lume financiară fără birocrație, am decis să organizez lunar câte „o șezătoare online”, în care să comunic la direct cu toți doritorii despre compania mea Fagura, povestind cum am reușit, dar și despre insuccese, despre planurile de viitor și, mai ales, ce este foarte important, să răspundem la întrebările oamenilor care vor beneficia de platforma Fagura, a menționat Tudor DARIE.

În contextul întrebărilor celor prezenți, d-sa a conturat modelul, principiile, avantajele, dar și riscurile de funcționare ale unui UBER în domeniul financiar cu 0 lei capital statutar. Ceea ce se cere remarcat în contextul dat se exprimă în multiplele beneficii ale utilizatorilor acestei bănci inovative.

După o experiență de lucru în organizațiile de tineret, consilier al Prim-ministrului în domeniile TIC și politici de tineret, co-fondator la portalul de ştiri „Unimedia”, director la „Interakt”, co-fondator la „Ea.md” și „Agora.md”, entuziastul Tudor DARIE a instituit în  2017 startup-ul fintech „Fagura”. Aici s-a încetățenit o nouă lume financiară, care conectează investitorii interesați de profituri mai mari cu împrumutații, care plătesc dobânzi mai mici decât în sistemul financiar tradițional. Comunitatea online „Fagura.com” este ca un fagure, unde toți au parte de miere.

(Visited 3 times, 1 visits today)