UTM și SEBN MD își amplifică colaborarea

UTM și SE Bordnetze SRL (SEBN MD), una dintre cele mai mari companii din industria automotive din Republica Moldova, au semnat un acord de parteneriat în domeniul învățământului, științei, elaborării și realizării unor programe de învățământ corelate cu industriile și practicile moderne în vederea asigurării economiei naționale cu cadre profesioniste.

SE Bordnetze SRL a fost reprezentată de către directorul companiei Igor CORMAN, managerul resurse umane  Sergiu GOGU şi coordonatorul subdiviziunii recrutare Marius CAȚ. UTM a fost reprezentată de către rector, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN și Dinu ŢURCANU, prorector pentru informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare.

S-a convenit că SEBN MD va oferi studenților locuri pentru stagii de practică în conformitate cu profilul ales, implicarea activă a specialiștilor companiei în procesul de pregătire a inginerilor, acces pentru personalul didactic la studierea procesului tehnologic, va realiza o serie de activități informare și formare ce reies din prevederile Acordului. Totodată, UTM își propune să promoveze imaginea companiei în cadrul facultăților cu profil industrial și să stimuleze interesul studenților/absolvenților pentru o eventuală angajare în cadrul fabricii.

În timpul apropiat un grup de directori de programe și alte cadre didactice se vor deplasa în orașul Orhei și vor efectua o vizită de documentare la întreprindere.

După semnarea Acordului, echipa SEBN MD s-a întâlnit cu un grup de studenți ai Facultății Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi ce studiază programele „Inginerie mecanică”, „Managementul şi exploatarea transportului”, în cadrul căreia a avut o prezentare oficială a companiei și a răspuns la întrebările auditoriului.

SE Bordnetze SRL este o filială a Sumitomo Electric Bordnetze și a fost înregistrată în decembrie 2015. Proiectul de investiții este implementat în cadrul Zonei Economice Libere Bălți, subzona Orhei, R. Moldova. Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) este un producător global în domeniul industriei automotive, cu 33 de mii de angajați din 15 țări. SEBN este membru al Grupului japonez Sumitomo Electric Industries, care are o istorie de peste 400 de ani, cu aproape 400 de filiale în toată lumea. Portofoliul producătorului include sisteme de cablaje, componente electrice și electronice. Clienții Sumitomo Electric Bordnetze sunt, în mod special, cei din Grupul Volkswagen – mărcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bugatti și Porsche.