Astăzi, 27 septembrie 2018, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, și Vadim CEBAN, prim-vicebașcanul de Comrat, au încheiat acorduri tripartite cu cei 50 de tineri originari din UTA Găgăuzia, înmatriculați anul acesta la UTM.

Adresându-se tinerilor găgăuzi care au ales să-și urmeze studiile la UTM, rectorul Viorel BOSTAN i-a încredințat că au făcut alegerea corectă, subliniind importanţa ingineriei pentru dezvoltarea industriei și economiei naţionale, inclusiv a Unității teritoriale autonome Găgăuzia. Prin urmare, UTM își asumă responsabilitatea să pregătească lotul de ingineri, conform specialităților la care au fost înmatriculați cei 50 de tineri găgăuzi.

Un cuvânt de felicitare cu prilejul unei noi etape în viața lor – studenția, a avut pentru consângenii săi și prim-viceguvernatorul UTA-Găgăuz Yeri, Vadim CEBAN. D-sa a menționat  că prin acordurile semnate se confirmă statutul lor de deținători ai granturilor de studii, oferite din bugetul UTAG pentru acoperirea taxei de școlarizare pe toată perioada celor 4 ani de studii la UTM.

Radu MELNIC, secretar responsabil al Comisiei de Admitere a UTM, a menționat că semnarea acestor acorduri sunt o urmare a realizării Memorandumului semnat de conducerea UTM și autoritățile UTA Găgăuzia în iunie 2018, în timpul vizitei delegației UTM în regiune în cadrul campaniei „Admiterea-2018” privind pregătirea cadrelor de ingineri la specialitățile de care au nevoie agenții economici, companiile și autoritățile publice din partea locului.

 

(Visited 4 times, 1 visits today)