Astăzi,  27 septembrie, la „Cafeaua de joi” găzduită de Centrul TEKWILL, s-au întrunit specialiști din industria de jocuri din RM și amatori ai jocurilor computaționale, pentru a face schimb de experienţă și a descoperi noi oportunităţi de valorificare a potențialului intelectual uman antrenat în domeniul IT.

Pe post de speaker a fost invitat Nicu KOVALENKO, lider al comunității Games Moldova și PlayStation 4 Moldova Club. Fiind un mare pasionat și dezvoltator al jocurilor computaționale, el a venit să le vorbească celor interesați despre una dintre cele mai apreciate ramuri din IT – gaming-ul. Dânsul a făcut o trecere în revistă a mecanismelor de funcționare a industriei de jocuri din țara noastră și obstacolele ce ar putea periclita buna dezvoltare a unei afaceri în miraculoasa și fascinanta lume a jocurilor.

Răspunzând la întrebările celor prezenți, Nicu a oferit unele sugestii despre cum ar putea fi combătută pirateria produselor IT; a vorbit despre expozițiile, târgurile, atelierele de instruire și alte activități derulate în acest domeniu foarte dinamic în RM, dar și în România, Ucraina, Germania, țările CSI;  și-a împărtășit realizările în materie de Gaming și Game Development in Moldova. Totodată, a oferit mai multe detalii despre cursurile de dezvoltare pentru profesionişti de jocuri video pe care le-a inițiat la Centrul Tekwill.

Industria de dezvoltare a jocurilor video, a conchis Nicu KOVALENKO, este o ramură IT, care solicită cunoștințe profunde în diverse domenii, dar și creativitate, ingeniozitate, curaj și… multă dorință de a crea produse Gaming, de care să fie mândri și prin care să promoveze imaginea țării noastre în lume.

(Visited 3 times, 1 visits today)