Astăzi, 16 septembrie 2018, la Centrul TEKWILL s-a încheiat concursul dedicat Zilei Internaționale a Democrației, organizat în cadrul Proiectului „InnoVoter – primul laborator de creație în domeniul electoral”.

După trei zile și trei nopți de muncă asiduă, șase echipe au prezentat în fața juriului aplicații informaționale menite să perfecționeze sistemul electronic electoral al Comisiei Electorale Centrale (CEC) și să asigure transparența accesului la informare în timp real privind mersul alegerilor și numărarea voturilor.

Cel mai bun proiect a fost prezentat de echipa „New Deal” (constituită preponderent din absolvenți ai UTM), acesteia revenindu-i locul întâi și, respectiv, premiul I.

Locurile doi, trei și patru și premiile respective au fost acordate colectivului constituit ad-hoc din persoane ce au decis să participe individual la competiție și echipelor de la Liceul „Orizont” (elevi ai liceului omonim din Chișinău) și GoPascal (studenți ai FCIM).

Iar echipele „Agora” (jurnaliști de la site-ul www.agora.md) și „Migo” au fost menționate cu diplome de participare la concurs.

Toți concurenți au primit din partea organizatorilor suvenire corporative.

(Visited 6 times, 1 visits today)