Studenții FCIM sunt puși pe fapte mari. La nici două săptămâni de studii în noul an academic, ei și-au propus să instituie o tradiție ce i-ar viza nemijlocit, declarând cea de-a 256-a zi a anului (13 septembrie sau 12 septembrie – în anii bisecţi) drept Ziua IT-istului, pe care au celebrat-o cu fast la Tekwill, cu suportul Ellation Moldova.

Manifestarea a demarat cu un moment festiv. După un salut cordial rostit de către rectorul UTM,  prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, directoarea Filierei Francofone  din cadrul FCIM, Daniela ISTRATI, le-a înmânat celor 60 de absolvenți ai cursurilor autorizate Cisco IT Essentials marca Cisco Networking Academy diplome de certificare a cunoștințelor în domeniu și câte un tricou marca UTM. Bucuria și entuziasmul deținătorilor noilor certificate s-a transmis imediat tuturor celor prezenți în sală, servind ca un îndemn la studii pe tot parcursul carierei.

După care a urmat un amplu program de workshops+music+food. În cadrul atelierelor de lucru ultra interesante, pregătite special pentru cei care studiază sau activează în domeniul IT, dar și pentru toți cei interesați de tehnologiile informaționale, participanții au abordat un șir de subiecte stringente: „The importance of a good planning before you start to design”, „Job Interview in IT. How to and how to not”, „Salving homo sapiens problems with Design Thinking”, „Doing a digit recognizer app from scratch based on Feed Forward Neural Networks” etc.

Alternând cu câte un Coffee Break cu plăcinte, activitățile au culminat cu o mega-petrecere, în cadrul căreia participanții au fost delectați de trupa The Wax Road cu sound-ul lor unic și DJ ANDEE.

(Visited 55 times, 1 visits today)