Ina BOTNARU, studentă la FCIM – Facultatea Informatică, Calculatoare și Microelectronică, anul II, gr. FAF-172, programul de studii „Ingineria Software/ PBL”, îi îndeamnă pe absolvenții de liceu să-i calce pe urme și să aleagă să-și continue studiile la UTM.

– De mult timp îmi doream să vorbesc/să scriu despre viața mea de student și cred că acum este perioada perfectă. Vreau să o fac pentru că nu am afișat dragostea mea față de Universitate, de ce să nu știi și tu prin ce a trecut o studentă timp de 10 luni?
Primul pas: alegerea carierei. A fost o decizie grea, dar nu spontană. Am ales IT, am ales FAF, am ales UTM. Aceasta a fost unica mea opțiune.

De ce Moldova? De ce UTM? Este greu să explici în două cuvinte un car de emoții și sentimente pe care le simți când vorbești despre activitatea ta. La UTM am avut oportunitatea să îmi continui studiile în Anglia, Danemarca, să învăț 10 zile la MIP Politecnico di Milano, să proiectez conceptual o aplicație IT, să creez o mână robotică condusă de o mănușă cu senzori (proiectele mele semestriale), să particip la peste 50 de conferințe și traininguri naționale și internaționale, să lucrez la 3 organizații etc. Nu este despre realizările mele, este despre oportunitățile de ACASĂ.

Știți ce am găsit la UTM? Familie. Comunitatea studenților este foarte unită, primele luni eram chiar șocată 😀Știu că nicio universitate de peste hotare nu îmi va putea oferi căldura pe care o simt aici.

Despre partea tehnică: urmăream recent vlogul unei fete de la Harvard University care a descris procesul de studii: homeworks, midterms, metoda în care se predă materia etc. Sincer, eu am trecut prin același sistem. Îmi aduc aminte cum ne pregăteam de examen la matematică cu ajutorul problemelor postate pe site-ul Massachusetts Institute of Technology (MIT) pentru că erau practic similare cu exemplele pe care le rezolvam noi în timpul anului.

Deci, eu m-am regăsit aici, la Universitatea Tehnică a Moldovei. Te încurajez să te regăsești și tu! Decizie ta nu trebuie să fie afectată de alegerea majorității. Succes la admitere!

(Visited 16 times, 1 visits today)