Universitatea Tehnică a Moldovei găzduiește, în premieră, în zilele de 6-7 iulie, în incinta Centrului de Excelență în domeniul TIC TEKWILL, Conferința internațională bianuală ISMD-2018 (International Society of Markets & Development). Ajunsă la a XV-a ediție, aceasta reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente în domeniul tehnologiei, piețelor, dezvoltării și sustenabilității și își propune să abordeze subiectul „The Tail End of Globalization: Technology, Markets, Development and Sustainability”.

În cadrul sesiunii inaugurale președintele International Society of Markets & Development (ISMD), prof. univ. Finola KERRIGAN, University of Birmingham, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, rectorul Universității Tehnice a Moldovei,  și președintele ISMD-2018, prof. univ. Romeo V. ȚURCAN, Aalborg University, au menționat importanța evenimentului, care a devenit o platformă de dezbateri cu tradiție, unde își dau întâlnire cercetători științifici, cadre didactice și oameni de afaceri pentru a medita despre alternativele de dezvoltare în viitor ale omenirii.

Ediția a  XV-a a ISMD-2018 este organizată sub patronatul asociației „International Society of Markets & Development” (ISMD), în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei. Pe parcursul ședințelor în plen „MARKETS, CONSUMERS, AND CITIZENS IN A CONTENTIOUS LATE GLOBALIZATION ERA”, „THE TAIL END OF GLOBALIZATION. OR IS IT?” și a 9 sesiuni paralele cei peste 50 de participanți din SUA, Danemarca, Finlanda, Japonia, Canada, Indonezia, Columbia, Nigeria, Grecia, Austria, Anglia, Banca Mondială și Republica Moldova vor discuta despre beneficiile, obstacolele și contradicțiile dintre dezvoltare, economie, piață, consum și cetăţeni în perioada globalizării târzii; despre prognozele evoluției fenomenului globalizării.

Conferința este organizată începând cu anul 1992, în format bienal, de International Society of Markets & Development (ISMD), o asociație profesională dedicată cercetării și schimbului de idei privind modul în care se conectează piețele și alte instituții la dezvoltarea socio-economică, în special în economiile în curs de dezvoltare și reunește cercetători care reprezintă diferite națiuni, culturi, universități, întreprinderi, discipline, pentru a examina și sensibiliza opinia publică asupra problemelor legate de dezvoltare și despre modul în care afacerea ca domeniu de cercetare sau ca fenomen poate spori dezvoltarea.

(Visited 1 times, 1 visits today)