O delegație de la Koszalin University of Technology (UT), Polonia, condusă de dr. hab. Danuta ZAWADZKA, prorector studii, însoțită de colegii săi de la Facultatea de Științe Economice, a efectuat o vizită de lucru la UTM.

Oaspeții din Polonia au avut o întrevedere cu reprezentanții UTM – conf. univ., dr. Serghei ANDRONIC, prorector studii; prof. univ., dr. hab. Larisa BUGAIAN, prorector probleme financiare şi relaţii internaţionale; Tatiana LUCINSCHI, șef Serviciu relații internaționale; dr. Rodion CIUPERCĂ, conf. univ., Departamentul Tehnologia Construcțiilor de Mașini, FIMIT. S-a purtat un dialog constructiv despre proiecte, cercetare, programe cu diplomă dublă, mobilități internaționale, perioada de studiu, admitere, cazare. De asemenea, au fost elucidate oportunitățile de cooperare, identificate direcțiile strategice de colaborare privind cercetarea științifică, activitatea didactică și formarea continuă, inclusiv prin participarea în programe de cooperare internaționale cu proiecte, realizarea unor activități comune pentru studenți. Aspectele abordate au fost reflectare într-un un Acord de cooperare bilateral, semnat de către prof. univ., dr. hab. Larisa BUGAIAN și dr. hab. Danuta ZAWADZKA.

Pe parcursul sejurului în Moldova, colegii din Polonia au efectuat vizitate de documentare la Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, în particular la Departamentul TCM, Laboratorul de sudură, laboratoarele de măsurări Mitutoyo, Centrul de Formare Continuă Cadre Didactice UTM, au rămas plăcut impresionați de cele centrele Tekwill și ZIPhouse, în Parcul muzeu în aer liber al UTM.

Aceasta este o vizită de răspuns la invitația oferită de Departamentul TCM, ai cărui colaboratori au fost oaspeți ai acestei instituții de învățământ superior în cadrul programului CEEPUS –un program regional de mobilitate academică, derulat în Europa Centrală şi de Est din anul 1993. Programul se realizează în temeiul unui Acord internațional de cooperare. Începând cu anul academic 2010/2011, când a aderat și Republica Moldova, Programul se desfășoară în baza Acordului CEEPUS III, care include următoarele activități: stagii universitare şi postuniversitare, cursuri intensive, activități de predare, cursuri de limbă.

Koszalin University of Technology este o universitate modernă, cu tradiții de peste 45 de ani. Este singura universitate tehnică publică din regiunea Middle Pomerania și oferă servicii educaționale pentru mai bine de nouă mii de studenți în diverse domenii, acoperind 27 de programe de studiu, inclusiv inginerie, IT, economie, artă și umanitate. Koszalin University of Technology dispune de un potențial didactic cu experiență, facilități de laborator bine dezvoltate, dotări de ultimă oră, o platformă e-learning, o mare bibliotecă universitară, un mediu academic foarte activ, sistem de granturi variat și o rețea de parteneri academici de top.

(Visited 2 times, 1 visits today)