În perioada 21-23 iunie 2018 reprezentanții UTM, conf.univ.dr. Crucerescu Cornelia și conf.univ. dr. Țurcan Rina, au participat  la reuniunea de la Riga în cadrul căreia au derulat activitățile Seminarului „Aspectele dezvoltării antreprenoriatului pentru tineret în Letonia”, planificat în cadrul proiectului HEIFYE.

Lucrările Seminarului s-au desfășurat în incinta Școlii Superioare de Business, Artă și Tehnologii „RISEBA”.

Printre subiectele cheie puse în discuție au fost modalitățile de susținere a antreprenoriatului în rândul tinerilor, în special incubatoarele de afaceri. Partenerii lituanieni au informat despre principiile de organizare a incubatorului de afaceri de la instituția „RISEBA”, printre care a fost menționat outsourcingul ca metoda cu costuri mici de întreținere a incubatorului iar business couchingului și mentoratului acordându-i-se un rol decisiv în ghidarea tinerilor antreprenori rezidenți.

Au fost organizate vizite la tinerii antreprenori – foștii rezidenți ai incubatorului de afaceri “RISEBA” și la instituția financiară de dezvoltare a antreprenoriatului ALTUM.

La ședința partenerilor de proiect au fost totalizate activitățile deja desfășurate și discutate momentele organizatorice pentru următoarele activități prevăzute de proiect.

Mai multe informații despre HEIFYE pot fi găsite pe http://heifye.hduht.edu.ua/index.php/en/ și https://www.facebook.com/heifye/
și pe pagina HEIFYE a UTM https://proiecte.utm.md/heifye/

(Visited 2 times, 1 visits today)