Conform orarului aprobat, la UTM continuă sesiunea de susținere a tezelor de licență. În data de 8 iunie, 12 absolvenți ai Departamentului  Alimentație și Nutriție din cadrul FTA au devenit ingineri licențiați în specialitatea „Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice”.  

În baza experienței acumulate în cadrul restaurantelor I-Hop din SUA, absolventul Anton DRAGOMAN a prezentat un proiect viabil de constituire a unei unități specializate – „La clătite”, cu 60 de locuri și 2 de angajați, care ar putea funcționa cu succes în orice oraș din RM.

Colega sa, Alexandra PRAȚIUC, a venit în fața comisiei cu proiectul unei cafenele cu 70 de locuri, ce funcționează pe bază de autodeservire și care, eventual, ar putea fi deschisă în mun. Chișinău.

Iar Cătălina NEGOIȚĂ, în urma unui stagiu de practică de două luni efectuat la compania GUSTAR din Italia, a venit cu sugestii pertinente privind tendințele și principiile moderne de lucru în patiserie-cofetărie și a propus pentru implementare în RM o serie de produse, pe care le-a executat personal pe parcursul stagiului.

Proiectele de licență din acest an abordează și alte subiecte actuale, între care se evidențiază crearea unei serii originale al de restaurante, cafenele, ceainării și alte localuri de alimentație publică.

Comisia de licență, constituită din dr. Larisa IUȘAN, președinte; conf. univ., dr. Aurica CHIRSANOVA; prof.univ. Olga DESEATNICOV; conf.univ., dr. Vladislav REŞITCA, a dat o apreciere înaltă și obiectivă proiectelor examinate și le-a urat proaspeților absolvenți tradiționalul „Drum bun în viață și o carieră profesională reușită!”.

(Visited 18 times, 1 visits today)