Astăzi, în parcul-muzeu al Universităţii Tehnice a Moldovei, 370 de absolvenți ai Catedrei Militare a UTM au jurat credință Patriei.

Evenimentul de depunere a Jurământului Militar a fost onorat de ministrul Apărării al RM Eugen STURZA; rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN; șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale, general de brigadă Igor CUTIE; directorul Colegiului Tehnic al UTM Dumitru VENGHER, directorul Centrului de Excelență în Energetică și Electronică din Chișinău Vasile VRÂNCEANU, profesori, studenți, părinți.

În numele promoției-2018 a Catedrei Militare a exprimat sentimente de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi, studenta Facultății Tehnologia Alimentelor din cadrul UTM, Ina MARINEAC. Mult succes în carieră a adresat celor care astăzi au depus Jurământul Militar și absolventa promoției-2011, locotenentul major Tatiana ROTARU, actualmente specialist secție asigurare servicii J4, Direcția Logistică a Marelui Stat Major al Armatei Naționale.

Ministrul Apărării Eugen STURZA, rectorul UTM Viorel BOSTAN și generalul de brigadă Igor CUTIE au înmânat fanioane șefilor de promoție ai Catedrei Militare a UTM, desemnați în această calitate pentru rezultatele înalte obținute în perioada de instruire în cadrul următoarelor specialități: infanterie – Andriana ROTARU, studentă a Institutului de Criminologie din Moldova; geniu – Vasile MIHAILOVSCHI, Facultatea Urbanism și Arhitectură, Universitatea Tehnică a Moldovei; comunicații și informatică – Vasile CARANOVAC, Facultatea Marketing și Logistică, Universitatea IMI-Nova.

Pentru succese meritorii înregistrate în perioada de instruire au fost distinși cu diplome de onoare absolvenții UTM Afanasie ZAVTONI, Maxim TIMOFEEV, Ina MARINEAC, Dan PETRARU, Dinu LITRA, Iulian CERNEI, Eugeniu CALUȚCHII, Vadim VOICOV, Mihai ADOMNIȚA, Grigorii COSICI, Dumitru ZAMORNEA, Serghei DOLGHII, precum și Vadim NETUDÂHATA de la USMF, Ionela PRISĂCARU de la UCCM și Dumitru CERNAT de la Universitatea din  Tiraspol.

În semn de recunoștință pentru frumoasa colaborare și susținerea acordată Catedrei Militare, ministrului Apărării Eugen STURZA i-a fost înmânată placheta Catedrei Militare a UTM.

Atmosfera evenimentului a fost întregită de un program cu demonstrarea elementelor la instrucția de foc cu arma prezentat de către Garda de Onoare din cadrul Batalionului de gardă, a procedeelor de luptă corp la corp și trageri din arma de foc cu utilizarea cartușelor de manevră de către efectivul Batalionului cu destinație specială „Fulger” și de un défilé însoțit de un recital de melodii interpretate de Orchestra militară a Brigăzii nr. 2 infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”. Iar în parcul UTM a fost organizată o expoziție cu armament din dotarea Armatei Naționale și Trupelor de Carabinieri, care s-a bucurat de un viu interes din partea publicului.

 

(Visited 15 times, 1 visits today)