UTM susține domeniul de producere a componentelor auto

La Centrul de excelență în domeniul TIC – Tekwill astăzi și-a deschis lucrările a II-a ediție a celui mai grandios forum regional sectorial „Moldova Automotive Days 2018”, care va dura două zile. Evenimentul a fost inaugurat de către Prim-Ministrul RM Pavel FILIP, Ambasadoarea Germaniei Julia MONAR şi Ambasadorul Japoniei Masanobu YOSHII. Forumul și-a propus să promoveze potențialul sectorului moldovenesc al componentelor auto, lansând o serie de sesiuni dedicate oportunităților investiționale, cadrului de reglementare a afacerilor, potențialului forței de muncă și alte platforme de discuții.

În cadrul  sesiunii consacrate dezvoltării sistemului educațional de specialitate prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, a prezentat o comunicare cu genericul „Modernizarea învățământului superior tehnic – factor cheie pentru Automotive. Potențialul tehnologic pentru cercetare și dezvoltare a Automotive”. Domnia sa a trecut în revistă activitățile derulate în instituție întru implementarea Strategiei de dezvoltare a UTM privind modernizarea învățământului ingineresc cu conexiune la automotive, renovarea și reutilarea laboratoarelor și a lansat inițiativa de a fonda un centru de excelență – Excellence Center for Industrial / Mechanical / Automotive Engineering.

Forumul „Moldova Automotive Days 2018” a oferit studenților de la facultățile inginerești oportunități inedite de a-și dezvolta cariera în domeniul construcției de automobile, în acest scop fiind deschis un Târg de Cariere, cu participarea unor companii cu renume în domeniu: Dräxlmaier AutomotiveGebauer & Griller, CoroplastASPA, Moldagrotehnica SA, FujikuraBlack SeaMieleContinentalSiemens etc.

(Visited 19 times, 1 visits today)