Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Studenții UTM Premianți la “DesignIng CONNECTIONS” – Cluj-Napoca   

Studenții facultății de Construcții, Geodezie și Cadastru și ai facultății de Urbanism și Arhitectură, împreună cu un cadru didactic de la Universitatea Tehnică a Moldovei, au participat, în perioada 12-16 mai 2018 la cea de-a XXVIII-a CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ AICPS / CLUJ-NAPOCA organizată anual de către Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri.

 

 

Ediția acestui an a conferinței a inclus, în premieră, concursul studențesc “DesignIng CONNECTIONS” unde reprezentanții UTM au luat Premiul III – echipa “SIAM“ (Ion Racu, Daniel Moraru, Vasile Serdiuc și Dumitru Vlasov) și Mențiune – echipa “BeGreen“ ( Sergiu Furdui, Tudor Movileanu, Cristina Barbalat și Claudia Iovița).

Concursul a fost unul complex, fiind alcătuit din 3 etape distincte:

  1. Lucrare scrisă de argumentare a conceptului;
  2. Testarea machetei;
  3. Susținerea publică a proiectului. Aceasta a avut loc chiar în cadrul conferinței AICPS din Cluj-Napoca

Echipele au prezentat un nivel înalt de implicare și cunoaștere a materiei studiate, precum și ingeniozitate, profesionalism și dedicare.

Studenții implicați în concurs au fost încântați de posibilitatea de a participa la concurs, au descoperit beneficiile colaborării cu cei de la Arhitectură și Inginerie Civilă, au însușit importanța antrenării la maxim și a muncii în echipă pentru atingerea celui mai bun rezultat. Juriul, la rândul său, a fost impresionat de competențele studenților din Republica Moldova și a propus participarea și pe viitor a acestora la diverse concursuri organizate în România.

Mulțumiri organizatorului și mentorului delegației UTM în cadrul concursului dat, Dnei Daniela Digori – lector universitar, Departamentul Inginerie Civilă și Geodezie, Facultatea de Construcții, Geodezie și Cadastru.

Participarea studenților UTM la Cea de a XXVIII-a CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ AICPS / CLUJ-NAPOCA a fost posibilă datorită susținerii și instruirii echipelor de către Ion Crețu – lector universitar, şef program de studii CIC, FCGC și Dlui Petru Zestrea – lector universitar, prodecan FUA și a susținerii directe a Rectorului UTM, Prof Univ., Dr. Viorel Bostan, datorită insistenței Decanului FCGC, Conf. Univ., Dr. Ing. Livia Nistor-Lopatenco și a Dlui Șef de Departament Inginerie Civilă și Geodezie, Conf. Univ., Dr. Dl Anatolie Taranenco.

 

Rezultatele tuturor etapelor pot fi văzute accesând următoarele link-uri / QR coduri:

  1. https://drive.google.com/open?id=1gpl17UmpZ4RGq9-kQKq6rYYB8Bu_sJqI
  2. https://www.youtube.com/channel/UC7WWNGuyVQOmzJbOgRuDz-A
  3. https://drive.google.com/open?id=19n7K-6qIcyw8oiN1gIq5ClIQh_auEBZE

 

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI