Secretele artei culinare japoneze – pentru studenții FTA

Pentru studenții și profesorii împătimiți de istoria, cultura și tradițiile Țării Soarelui Răsare, Departamentul Alimentație și Nutriție al Facultății Tehnologia Alimentelor a organizat o lecție publică cu tema „Arta culinara japoneză”.

Anetta KAWASAKI, colaboratoare a Asociației culturale japoneze de prietenie cu țările străine, a venit pentru a doua oară la FTA și și-a propus să le vorbească studenților despre unul dintre cele mai importante evenimente social-culturale derulate în ultima perioadă în Japonia, dar și despre tendințele de dezvoltare a bucătăriei nipone.

Domnia sa le-a dezvăluit studenților și profesorilor FTA mici secrete din tehnologiile de preparare sănătoasă a bucatelor, a pregătit o serie de bucate din produse japoneze aduse din țara de origine și le-a servit conform regulilor etice nipone. Un atenție deosebită au avut-o produsele japoneze obținute prin fermentare. Apoi, toți cei prezenți în sală au fost invitați pe post degustători să aprecieze bucatele propuse.

La finele acestui exercițiu didactic, conf. univ., dr. Aurica CHIRSANOVA, șef Departament Alimentație și Nutriție, FTA, a menționat: Cele mai multe dintre alimentele pe care le consumăm în aceste zile sunt prelucrate și rafinate cu substanțe chimice pentru a le asigura un termen lung de valabilitate. Cu siguranță, vizualizând acest lucru dintr-un alt unghi, vom releva riscurile pentru sănătate pe care aceste substanțe le prezintă. De exemplu, alimentele procesate influențează negativ starea de sănătate a intestinelor. Consumul de alimente fermentate constituie un avantaj pentru tractul intestinal, având în vedere faptul ca acestea ar repopula intestinul cu bacterii benefice, ceea ce înseamnă că echilibrul pH-ul va fi bine menținut de-a lungul intestinului. Cele expuse succint mai sus, ne permit încă o dată să mulțumim doamnei Anetta KAWASAKI pentru subiectul interesant abordat.

(Visited 30 times, 1 visits today)