Dumitru CALMÎC – campion european la POWERLIFTING-2018

În zilele de 5-6 mai, studentul Dumitru CALMÎC, gr. C-162, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM),  s-a clasat pe primul loc, fiind menționat cu o cupă și o Diplomă de gradul I, la Campionatul european la POWERLIFTING-2018, prilej pentru care îi aducem sincere felicitări și îi dorim noi performanțe pe viitor.

Dumitru a apărat culorile Moldovei în campionatul care s-a desfășurat în orașul englez Kings Lynn. În catego ria de 67,5 kg juniori sportivul nostru în cele trei probe genoflexiuni, împins din culcat și dezdoiri de spate  a ridicat în total 435 kg și, surclasând sportivi  din Belgia, Anglia, Franța, Italia, Irlanda și alte țări.

Solicitat să comenteze rezultatul obținut, Dumitru CALMÎC a relatat:

Mă antrenez de doi ani în proba sportivă Powerlifting versiunea WDFPF. În această perioadă, am participat la numeroase competiții republicane ocupând locuri de frunte. Dar acest campionat european a fost prima mea experiența  internațională, iar victoria pe care am obținut-o este cea mai frumoasă performanță a mea. Aduc sincere mulțumiri conducerii UTM pentru suportul material acordat și posibilitatea de a participa la campionat. La competițiile bienale dintre universități, organizate de Federația de Triatlon Forță din Republica Moldova, echipa UTM a ocupat permanent locuri premiante.

Proba sportivă Powerlifting a apărut în anii ’50 ai secolului XX. Federația mondială a fost constituită în 1981, versiunea WDFPF a fost creata în 1988 ca o platformă internațională alternativă fără droguri  –  pentru a asigura o concurență loială la nivel mondial pentru powerlifterii  care doresc să se antreneze și să concureze fără droguri de performanță, iar Federația de Triatlon Forță din RM activează din 2001. Sportivii ridică halterele din pozițiile squat, bench press și deadlift. Suma celor trei rezultate constituie greutatea ridicată raportată la greutatea sportivului.

[av_gallery ids=’39011,39012,39013,39014′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’4′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-319vlp’ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU