Viitorii ingineri în domeniile calculatoare, automatică și tehnologia informației, câștigători ai etapei locale a Concursului studenţesc de știinţa calculatoarelor „HARD & SOFT”, și-au ridicat premiile în cadrul unei ședințe solemne organizate pe 8 mai la FCIM, cel mai valoros pentru ei fiind biletul de participare în etapa următoare, care se va desfășura la Suceava, România.

Elaborând câte un roboțel și o prezentare video despre acesta în doar 48 de ore, echipa formată din Eugeniu BALABAN și Artur OPREA (gr. AI-151) s-a clasat pe locul I, locul doi a revenit studenților Gheorghe VASILIU și Alexandru HALMEGEA (gr. AI-151), iar Stanislav SĂNDUȚĂ și Valeria UNGUREANU (gr. C-161), Cristian CRUCEAN și Alexandru MARGINA (gr. C-162), Ion SAMOIL (gr. C-162) și Ion HAREA (gr.FI-161) au ocupat locul III.

Participanții la etapa locală a concursului vor constitui cele două echipe ale FCIM-UTM, care vor participa la ediţia aniversară, cea de-a 25-a, a Concursului studenţesc „Hard & Soft – CONTEST Suceava”, organizat în perioada 20-27 mai 2018 de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din  Suceava.

De ani buni, Concursul „HARD & SOFT” scrie istorie la UTM. Conştienți de valoarea şi necesitatea cunoştinţelor profunde în domeniul privind ştiinţa calculatoarelor, studenții UTM  își verifică an de an forțele în cadrul concursului respectiv, acesta fiind pentru ei o ușă spre a se integra calificat în câmpul muncii. Pe parcursul ediţiilor anterioare echipa UTM s-a clasat constant pe locuri de frunte, iar unul dintre premianţii UTM, Dan IAŢCO, a ajuns să activeze la prestigioasa Companie Microsoft din SUA.

(Visited 10 times, 1 visits today)