- UTM - https://utm.md -

Benzi desenate pentru copii – cea mai apreciată inovație la Garage48

„The Comics” – o echipă de tineri studioși și absolvenți ai UTM a câștigat ediția din anul curent a hackathonului Garage48, cucerind juriul printr-un proiect de creare a unor benzi desenate pentru copii cu o tentă dublă: educativă și științifică.

Elizabet GALAJU (project manager), Nelu CEBOTARI (designer), Eduard MEDINSCHII (fullstack developer), Eugen-Cătălin CHISELIOV (fullstack developer), actuali și foști studenți ai UTM, au făcut echipă – „The Comics” – și au prezentat la ediția din acest an a hackathonului Garage48 o idee inovativă privind crearea unor benzi desenate personalizate pentru copii, cu tematică educativ-științifică.

Întrucât competiția își propune să implementeze și să promoveze cele mai inovative idei în antreprenoriat și IT, care pot fi transformate în prototipuri digitale pentru web și dispozitive mobile, creația tinerilor de la UTM, care pe parcursul celor două zile ale hackathonului au creat deja primul prototip al produsului, având și un plan de afaceri bine pus la punct, care are toate șansele de a accede și pe piața globală, a fost desemnată de către juriu drept cel mai bun proiect al competiției.

Autorii își propun să facă acces online la website-ul creat, versiunea acestuia fiind în curs de dezvoltare. „Website-ul va permite modificarea automată a textului din comics-uri, și anume numele copilului, vârsta lui, numele părinților, animalului domestic preferat ș.a. Automatizarea proceselor ce țin de modificarea textului a fost provocarea cea mai mare, dar care ne-a adus la final câștigul”, a declarat Elizabet GALAJU, care s-a arătat mulțumită de victorie, menționând că  „Garage48 este unul dintre puținele evenimente Hackathon din Moldova la care participă mentori de nivel internațional”.

Inițiativă acestei competiții a fost lansată de un grup de antreprenori de la Startup Leaders Club din Estonia. Ediția din acest an a avut loc pe 27-29 aprilie, la Tekwill. Evenimentul a fost organizat de Garage48 și CIVITTA Moldova, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei prin Fondul de Dezvoltare și Ajutor Umanitar, fiind susținut de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SIDA) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC Tekwill”.

(Visited 28 times, 1 visits today)