- UTM - https://utm.md -

Despre TIC în limba franceză

Pe 23 aprilie, Filiera Francofonă „Tehnologie informatique” (FFTI) din cadrul Departamentului Ingineria Software și Automatică, FCIM, a dat startul Festivalului știinţelor în limba franceză „Petit Festival des sciences en français”, ediția a II-a, organizat de Antena Chișinău a Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF).

Sub îndrumarea profesorilor de limba franceză și a celor de specialitate, studenții au prezentat comunicări orale și prezentări PowerPoint în subiectele: copiii în era digitală, modelare şi  imprimare 3d, ce este un spam și cum se manifestă, Darknet – internet  paralel, povestiri despre jocuri video, dronele într-o lume în schimbare, simplu despre robotică, tehnologii digitale și sănătatea, tehnologia digitală în industria turismului, jocuri video, unitate în dimensiunea 3D, calculatoarele cuantice și altele din domeniul tehnologiilor informaționale, roboticii și securității comunicațiilor.

La eveniment au participat Roxanda ȚURCANU-TOLOMEY, coordonator al Antenei AUF-Chișinău, conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ, șef Departament Ingineria Software și Automatică, conf. univ., dr. Viorica SUDACEVSCHI, șef Departament Informatică și Ingineria Sistemelor, FCIM, lect. univ. Daniela ISTRATI, director FFTI, precum și peste 30 de elevi din liceele în care se studiază limba franceză – din Chișinău, Bălți, Soroca, Căușeni, Ungheni, Strășeni, Criuleni.

Participanții la festival au primit suvenire cu logo-urile AUF, UTM și certificate de participare.

Miercuri, 25 aprilie 2018, cu începere de la ora 13.00 în Festival se vor încadra studenții  Filierei Francofone a Facultății Tehnologia Alimentelor și invitații lor.

Festivalul va avea loc în universitățile afiliate AUF în perioada 23-27 aprilie  2018.

Elevii au făcut cunoştinţă cu robotica la UTM [1]

Procesul de automatizare ia tot mai mult locul celui manual și tot mai mulți tineri visează la o carieră de succes în domeniul roboticii și al programării. La Universitatea Tehnică din Moldova a demarat un festival francofon, în cadrul căruia studenții explică elevilor cum funcționează noile tehnologii. Care sunt acestea, am încercat să aflăm și noi.

Опубликовано Matinalii [2] 25 апреля 2018 г.

 

(Visited 126 times, 2 visits today)