23 aprilie – Ziua Bibliotecarului

Căutaţi un loc în care să vă reculegeți, alături de prieteni „taciturni, dar credincioşi”? Pașii vă vor duce neapărat spre bibliotecă, cu atât mai mult astăzi, 23 aprilie, de Ziua Bibliotecarului!

Știați că până în evul mediu bibliotecarii organizau şi conservau bibliotecile, iar în epoca renaşterii deschideau biblioteci universitare, fiind cei mai erudiți oameni ai timpului? La începutul sec. XIX apar primii bibliotecari cu diplome profesionale. În sec. XX bibliotecarii  sunt specialişti în ştiinţa informării. Acum, în sec. XXI, bibliotecarul se află în slujba comunităţii, având roluri multiple, iar biblioteca a devenit un spaţiu, inclusiv virtual, de studiu, delectare, socializare.

Să creşti colecţiile bibliotecii azi înseamnă nu numai să bucuri inima bibliotecarilor, ci să menţii tinerii în arealul civilizaţiei. Să dăruieşti iubitei tale o bibliotecă însumând 200 000 cărţi rarisime – iată un gest cu adevărat imperial! Gestul este pe măsura personajelor – fabulosul dar al lui Marcus Antonius către regina Cleopatra a Egiptului.

A fi bibliotecar azi înseamnă să trăieşti intens în viitor, pentru viitor, prin viitor, să fii un mare optimist și să crezi că, negreșit, cartea va rămâne în capul mesei.

Cu ocazia Zilei Bibliotecarului felicităm colegele de la Biblioteca UTM, le dorim sănătate, succese, utilizatori dornici de cunoştinţe, frumos şi adevăr!