Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Cum e să fii student pentru o zi la UTM?

Universitatea Tehnică a Moldovei le-a propus absolvenților liceelor din țară să devină studenți pentru o zi. Doritorii au fost divizați în trei torente și au primit invitații personalizate să se prezinte la facultățile alese în zilele de 23 martie, 30 martie sau 4 mai 2018. Astăzi, în cea de-a doua etapă a acțiunii, au răspuns apelului încă peste 200 de liceeni.

Evenimentul a demarat la FCIM. Conducerea facultății i-a întâmpinat cu tradiționala urare de bun sosit pe 22 de elevi din toată țară și le-a urat sejur plăcut la Universitate. În compania lectorilor Ion FIODOROV și Elena GOGOI, liceenii au aflat de la studenți ce înseamnă să fii la UTM: înseamnă să faci cu chibzuință un prim-pas în viitoarea profesie de inginer la cea mai prestigioasă universitate din țară.

Conform agendei prestabilite, liceenii au vizitat sălile de studii, laboratoarele didactice și centrele științifice,  au aflat ce e orarul, cât durează orele de curs, unde e cantina, biblioteca, campusurile sportive, dotarea căminelor, ce fac studenții în timpul liber, când frecventează cercurile de creație tehnică, activitate artistică, fanfara, ansamblul de dans și secțiile sportive.

În prima parte a zilei, inițieri similare în viața de student au avut loc la toate facultățile. Gazdele le-au înmânat tuturor suvenire și pliante cu informații despre UTM.

Iar în după-amiaza zilei liceenii vor efectua o vizită la Centrul de excelentă în domeniul  TIC „TEKWILL”, vor admira exponatele din parcul-muzeu al tehnicii în aer liber al UTM, vor avea ocazia să vadă și mostra primului satelit artificial al RM la Centul național de tehnologii spațiale și să scruteze universul cosmic la Observatorul astronomic.

Comisia de Admitere și Centrul  Universitar de Informare şi Ghidare în Carieră ale UTM au inițiat proiectul „Student pentru o zi” cu scopul de a le oferi elevilor din clasele terminale ale liceelor și colegiilor posibilitatea de a trăi în mod real viața de student în cadrul Universității Tehnice a Moldovei și, în funcție de capacitățile intelectuale, de a alege o carieră în domeniul ingineriei spre un viitor de succes.

[av_gallery ids=’32698,32699,32700,32701,32702,32703,32704,32705′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’8′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-jnmdp4′]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI