Departamentul Modelarea și Tehnologia Confecțiilor Textile și din Piele din cadrul Facultății Textile și Poligrafie (FTP), UTM a găzduit un staff mobility Erasmus+ cu participarea a două cadre didactice de la Universitatea din Oradea, România: Adina-Victoria ALBU, dr. ing., șef Departament Textile-Pielărie și Management Industrial, și Liliana INDRIE, dr. ing., responsabilă Erasmus+.

Mult stimatele doamne din Oradea, specialiste în textile, au vizitat laboratoarele FTP, Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPHouse”, au discutat cu cadrele didactice de la UTM despre perspectiva unor proiecte educaționale și de cercetare și au ținut două lecții publice în fața studenților și profesorilor de la Facultatea Textile și Poligrafie.

Punctul culminant al mobilității l-a constituit participarea la Moldova Fashion Days SS 2018, care s-a desfășurat în zilele de 17-18 martie, la care au avut posibilitate să vizualizeze colecții inedite de primăvară-vară ale brandurilor autohtone de vestimentație, încălțăminte și accesorii. Domniile sale au apreciat înalt nivelul de creație al produselor vestimentare create în Republica Moldova, dar și contribuția UTM în educarea și formarea specialiștilor pentru industria fashion.

Decanul FTP, conf. univ., dr. Valentina BULGARU a menționat, în context, că actualmente în cadrul Acordului de colaborare cu Universitatea de la Oradea o studentă a programului de studii „Inginerie și Management în Industria Ușoară” se află în mobilitate Erasmus+ la Universitatea din Oradea pentru un semestru de studii și că există speranțe ca numărul studenților și cadrelor didactice care vor profita de mobilitate va crește.

(Visited 38 times, 1 visits today)