Inițiativa UTM de a le propune absolvenților de liceu să devină studenți pentru o zi a fost primită cu entuziasm de către liceeni. Pe 23 marie peste 200 de tineri și-au văzut astfel împlinit un mare vis și acum perspectiva de a studia la UTM este cât se poate de reală pentru ei. Cei care nu au reușit să se implice, o pot face pe 30 martie și 4 mai, când acțiunile respective vor fi reluate.

În baza solicitărilor făcute anterior, liceenii au primit invitații personalizate să se prezinte la facultatea aleasă. Cei peste 200 de tineri care au răspuns apelului pe 23 martie au fost  divizați în trei torente.

Acțiunea „Student pentru o zi” a demarat la FCIM – Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică. Conducerea facultății i-a întâmpinat cu tradiționala urare de bun sosit pe 22 de elevi din toată țară și le-a urat un sejur plăcut la Universitate. În compania lectorilor Ion FIODOROV și Elena GOGOI, elevii au aflat de la studenții facultății ce înseamnă să fii student la UTM: înseamnă să trăiești intens orice clipă, pentru că dacă te implici plenar, prelegerile, orele de laborator, lucrul individual în sălile de calculatoare și de lectură sau acțiunile extracurriculare devin extrem de antrenante și captivante, pătrunzându-te de satisfacția și mândria că ai beneficiat de șansa de a studia la cea mai prestigioasă universitate din țară, unica de profil ingineresc din Moldova!

Liceenii au vizitat sălile de studii, laboratoarele didactice și centrele științifice, au aflat  cât durează orele de curs, unde e cantina, biblioteca, campusurile sportive, unde se situează și cum sunt dotate căminele, ce fac studenții în timpul liber, cum se pot înscrie în cercurile de creație tehnică, activitate artistică, fanfară, ansamblul de dans și secțiile sportive.

În prima parte a zilei, inițieri similare în viața de student au avut loc la toate facultățile. Gazdele le-au înmânat tuturor suvenire și pliante cu informații despre UTM.

Iar în după-amiaza zilei oaspeții aur efectuat o vizită la Centrul de excelentă în domeniul  TIC „TEKWILL”, la Centul Național de Tehnologii Spațiale, au scrutat universul cosmic în Observatorul astronomic și au luat cunoștință de exponatele din muzeul tehnicii în aer liber al UTM.

Comisia de Admitere și Centrul  Universitar de Informare şi Ghidare în Carieră ale UTM au inițiat proiectul „Student pentru o zi la UTM” pentru a le oferi elevilor din clasele terminale ale liceelor și colegiilor posibilitatea de a trăi în mod real viața de student în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, alegând să-și construiască o carieră în domeniul ingineriei.

(Visited 17 times, 1 visits today)