În pofida faptului că la FIEB, FCGC și FUA nu există filiere francofone de instruire a studenților, cu ocazia consemnării Zilei mondiale a francofoniei și studiind într-o universitate afiliată AUF, au decis să-și exprime atitudinea față de limba franceză și discipolii acestor facultăți.

În data de 22 martie, cu sprijinul lectorului superior Lidia BIVOL de la Departamentul Limbi Străine, a avut loc Conferința științifică cu genericul „Știinţa în limba franceză: facem eforturi conjugate pentru a ne  integra în spațiul european”.

Viitorii manageri, economiști, constructori, arhitecți, specialiști în alte domenii inginerești de la aceste trei facultăți, fiind ghidați de moderatoarea studenta Arina IFTODII (gr. ML-171, FIEB), au dialogat în limba Parisului pe marginea celor 17 comunicări făcute public privind secretele unui marcheting reușit, lumea subterană din Cricova, organizarea E-commerce, importul şi exportul în Moldova, compania „Bucuria”, evoluția pieței imobiliare, acoperișul verde, ingineria civilă, habitatul ecologic, utilaje și echipamente anti-incendiare, arhitectură, culori și design, spațiile verzi din Paris, istoria dăinuirii în timp și spațiu a Catedralei „Temple Expiatori de la Sagrada Família” din Barcelona și alte subiecte interesante.

Participanții la conferință au demonstrat cunoștințe profunde la specialitate și abilități de utilizare a limbii franceze, care au fost menționate cu Diplome de participare. Pe viitor acestea ar urma să fie valorificate în cadrul stagiilor de practică în țările UE, dar ar prezenta și un avantaj la angajarea în câmpul muncii în companiile investitorilor străini veniți în Moldova.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)