Universitatea Tehnică a Moldovei deschide un nou Laborator – de Securitate Cibernetică (Anti-malware și Anti-virus). Este noua „bijuterie” a Departamentului  Ingineria Software și Automatică din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, care se alătură laboratorului de securitate informațională NATO din cadrul Centrului de CyberSecutity UTM, devenind posibilă printr-un contract de donaţie din partea BitDefender – producătorul uneia dintre cele mai performante și eficiente game de soluții de securitate informatică atestate pe plan internațional.

Dat fiind faptul că la ora actuală se resimte o absență acută de specialiști apți să  administreze infrastructuri IT în condiții de siguranță, capabili să remedieze vulnerabilitățile și să contracareze amenințările de securitate, menirea noului laborator este de a le oferi studenților noi oportunități de a-și dezvolta abilitățile practice în domeniul securizării informației și abilități avansate de gândire critică în domeniu. Combinarea securității cu elemente de logică matematică și informatică teoretică vizează formarea unor specialiști cu competențe variate care să poată înfrunta ușor provocările care apar în cele mai variate paradigme practice, indiferent de platforma folosită, limbajul de programare sau de resursele hardware. Costul donaţiei fiind aproape de 2 milioane lei.

Cu ocazia inaugurării laboratorului, au fost prezentate primele echipamente din dotarea acestuia, oferite de către RSD: 15 laptop-uri DELL de clasa business, un router pentru a putea crea o reţea locală, un server performant NEC care va putea fi utilizat in viitor si pentru dezvoltarea telefoniei UTM, un echipament „Bitdefender Box” în scopul protecției locale a tuturor device-urilor, soft-urile Bitdefender: Business Security, Advanced Business Security, ELITE, Enterprise Security, ULTRA, licenţe telefonie NEC pentru sală etc.

Evenimentul a fost precedat de o solemnitatea oficială a semnării Acordului de parteneriat intre Universitatea Tehnica a Moldovei şi firma Reliable Solutions Distributor – RSD – distribuitorul oficial al Companiei BitDefender în Republica Moldova. Din partea Universității Tehnice a Moldovei, contractul a fost semnat de către domnul Rector Viorel Bostan, iar din partea Reliable Solutions Distributor a fost semnat de către directorul Andrian CORNEI.

Bitdefender este lider în industria globală de securitate informatică. Încă din anul 2001, compania este unul dintre liderii industriei de securitate. În fiecare zi, tehnologia BitDefender protejează datele digitale ale aproximativ 500 de milioane de utilizatori individuali și companii din întreaga lume.

 

 

(Visited 37 times, 1 visits today)