La UTM sunt în plină desfășurare activitățile prilejuite de consemnarea Zilelor Internaționale ale Francofoniei.

Centrul de Reușită Universitară  din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor (FTA), în parteneriat cu Departamentul Limbi Străine și Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), a găzduit o masă rotundă cu genericul „Considerații privind civilizația franceză”. Aici și-au dat întâlnire studenții de la Filiera Francofonă „Technologies Alimentaires” (FFTA) a Facultății Tehnologia Alimentelor (FTA) și Filiera Francofonă „Tehnologia Informației” a Facultății Calculatoare, Informatică şi Microelectronică (FCIM).

Sub îndrumarea lectorului superior Mariana CEREPANOVA, participanții la eveniment au discutat cu drag și din suflet despre simbolurile statale ale Franței, istoria și cultura, limba și literatura, cinematograful și muzica franceză, și-au îmbogățit  cunoștințele cu  informații inedite despre dezvoltarea TIC, tehnologia alimentelor și alimentația publică, au întreprins călătorii imaginare prin Paris și regiunile principale ale acestei țări, au aflat o mulțime de curiozități din fascinanta lume a francofoniei.

Pregătindu-mă de această masă rotundă, a relatat studenta Zina MAȘCAUȚAN, am aflat lucruri importante despre istoria Franței și relațiile stabilite dea lungul vremii între statele celor peste 300 mil de vorbitori ai acestei limbi de origine latină, pe care le-am împărtășit cu colegii. Participarea la activitățile dedicate Zilelor Francofoniei ne va ajuta să ne pregătim mai bine pentru stagiile de mobilitate academică oferite de Agenția Universitară a Francofoniei și Pprogramul comunitar Erasmus+.

Iar studentul Vladimir ȘARAFAN, prezentând comunicarea „Sugestii despre dezvoltarea regională a Franței”, a oferit colegilor informații despre amplasarea geografică, dezvoltarea industriei agroalimentare și a altor ramuri ale economiei, care să le fie utile colegilor pentru a se orienta mai bine la alegerea întreprinderilor pentru stagiile de practică.

Participarea la manifestările organizate de CRU, a mărturisit Victoria TRAMBACI, ne îmbunătățesc abilitățile de comunicare în limba franceză, aflăm lucruri interesante despre Franța și locuitorii ei. Mulțumim organizatorilor pentru faptul că ne oferă posibilitatea de a învăța cât mai multe lucruri frumoase și utile.

 

(Visited 7 times, 1 visits today)