Începând cu data de 20 martie, la UTM a demarat suita activităților consacrate Zilelor Francofoniei.

Astăzi, Centrul de Reușită Universitară în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), Filiera Francofonă „Technologies Alimentaires” și  Departamentul Limbi Străine ale Facultății Tehnologia Alimentelor (FTA), a organizat o conferință științifică în limba franceză cu genericul „La physiologie du goût”.

Sub îndrumarea lectorului superior Mariana CEREPANOVA, studenți ai FTA de la anii I și II au prezentat comunicări interesante în limba franceză și au discutat pe îndelete despre pionerii și fondatorii gastronomiei franceze, fiziologia gusturilor alimentare, miturile bucătăriile franceze, rolul condimentelor în bucate, ce înseamnă a savura cu plăcere bucatele servite pe masă, istoria și tradițiile restaurantelor din Paris, tangențele bucătăriei franceze cu cea românească, și în special, bucătăria moldavă.

Prezenți la eveniment, dr., conf. univ. Vladislav REȘITCA, decanul FTA, și Olesea SIMON, coordonator de proiecte la Antena Chișinău-AUF, au apreciat înalt eforturile depuse de studenți la pregătirea rapoartelor, cunoștințele în materie de specialitate demonstrate și abilitățile fluente de vorbire orală, finalizând cu apelul tradițional să însușească în continuare limba franceză, care le oferă o șansă în plus în dezvoltarea carierei profesionale.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)