Astăzi, 15 martie 2018, la Centrul de excelență în domeniul TIC – TEKWILL e mare sărbătoare – marcăm un an de la inaugurarea acestei platforme inovaționale.

Suita activităților festive a demarat cu un mic dejun și o ceașcă de cafea cu coordonatorul proiectului, Ana CHIRIȚA, directorul executiv al Asociaţiei Naţionale a companiilor TIC, avându-i în calitate de oaspeți pe liceeni, studenți, cadre didactice, manageri de companii împătimiți de evoluția tehnologiilor informaționale.

Trecând în revistă rezultatele obținute în perioada de referință, managera Ana CHIRIȚA a menționat că au fost derulate 157 de proiecte cu un volum de peste 65 mii ore/om, la care au participat peste 10 mii de studenți, adulți și elevi; au fost atrase investiții în valoare de peste 1,3 mil. $ SUA. În prezent, în activitățile derulate în Centru, zilnic sunt antrenați circa 220 de rezidenți și 300 de beneficiari; a răspuns la o mulțime de întrebări.

Conform abrevierii, TEKWILL se dorește a fi un oraș al tehnicii de viitor, unde domnește creativitatea, perseverența, succesul.

Dar ce înseamnă TEKWILL pentru utilizatori?

Diana ARTIOM, studentă FAF, FCIM:

– Am participat într-un proiect de programare; în proiectul SWM am învățat cum se dă viață unei idei TIC; iar grație unui alt proiect am fost la un stagiu de dezvoltare și programare în China. Succesele vin, când omul potrivit e la locul potrivit. Pentru noi, tinerii, locul potrivit este TEKWILL.

Cristian COMENDANT, licean:

– Echipa de robotică, constituită aici ne-a îmbunătățit performanțele, fapt ce ne-a permis să participam la mai multe concursuri naționale și internaționale, unde am ocupat locuri de frunte.

Cristina VASILESCU, elevă, 9 ani:

– Sunt cea mai tânără studentă la Centrul TEKWILL – cel mai superb loc din lume. Cu prietenii, din piese Lego, asistate de calculator, am învățat cum să construim un robot. Mă mândresc că deja am asamblat 7 roboței.

După inaugurarea oficială a evenimentului, la care au participat Pavel FILIP, Prim-Ministru al RM, reprezentanți ai corpului diplomatic, prof., dr. hab. Viorel BOSTAN, rectorul UTM, oameni de afaceri și invitați de onoare, pe parcursul zilei au fost deschise 16 ateliere didactice în cele mai diverse domenii TIC.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)