Acum un an în cadrul UTM se deschidea Centrul de Excelență în domeniul TIC, Tekwill, care a devenit în timp o oază a inovației, creativității și aspirațiilor înalte. Sincere felicitări, dragi colegi, cu prilejul primei aniversări! Inspirație, vervă și o nestăvilită sete în continuare pentru performanță în domeniu!

Creat cu scopul consolidării rolului și potențialului industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din Moldova, sub manageriatul inspirat al Anei Chirița, coordonator al Proiectului TEKWILL, director executiv al Asociaţiei Naţionale a Companiilor din domeniul TIC, Tekwill a devenit cartea de vizită a industriei TIC din Republica Moldova, fiind  cel mai mare spațiu de acest gen din Europa de Sud-Est, un epicentru important al programelor de susținere, schimb de experiență și transfer de cunoștințe, dotat cu resursele și tehnologiile necesare pentru oamenii care vor să-și dezvolte ideile și să exceleze în domeniul TIC.

Centrul a adunat sub umbrela sa zeci de inițiative, mai exact 157, mii de beneficiari și nenumărate oportunități pentru toate persoanele interesate să crească, să se afirme și să atingă excelența în domeniul IT. Antreprenorii implicați în programele susținute de Tekwill au reușit să atragă finanțări în sumă de peste un milion de dolari. 85 de companii au recrutat noi angajați sau au îmbunătățit abilitățile profesionale ale specialiștilor lor. Toate acestea și mai mult am reușit doar într-un an de la deschidere.

Proiectul „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC – TEKWILL” este implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei.

 

(Visited 4 times, 1 visits today)