Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse” din cadrul UTM își valorifică în continuare capacitățile instituționale, în acest scop pe 14 martie având loc două întâlniri cu oficiali și specialiști de marcă în domeniu.

Adrian CIOFU, coordonator național al Proiectului „Eastern Partnership: Ready to Trade – an EU4Business Initiative”, a prezentat concepția proiectului și a enumerat activitățile ce urmează a fi organizate în cadrul acestuia. Unul din beneficiarii proiectului este domeniul industriei ușoare, iar una din componentele proiectului este cea educațională. Ca urmare a discuțiilor, la care au participat Tatiana DURLEȘTEAN și Maria GHEORGHIȚĂ, reprezentanți ai Proiectului de Competitivitate, finanțat de USAID și Suedia; Tatiana EREMCIUC, director executiv a Asociației Patronale a Întreprinderilor din Industria Ușoară, și Carolina TIMCO, director executiv CEADT „ZIPhouse” s-a stabilit modalitatea de colaborare, precum și subiectele viitoarelor instruiri, de care vor beneficia atât profesioniștii din sector, precum și cadrele didactice ale UTM.

În aceeași ordine de idei a avut loc și o întâlnire cu reprezentanții Comisiei Europene, Dorin ANDROS, secretar de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Tatiana DURLEȘTEAN, reprezentant al Proiectului de competitivitate, și Carolina TIMCO, director executiv ZIPhouse. În cadrul întâlnirii au fost prezentate facilitățile CEADT „ZIPhouse”, au fost examinate modalitățile de diseminare a experienței CEADT la nivel regional și posibilitățile de implicare a CEADT în dezvoltarea regională.

(Visited 16 times, 1 visits today)