- UTM - https://utm.md -

MOD ENGINEERING invită la practică studenții FIMIT

ÎCS „MOD Engineering” SRL (www.mod.md [1]), o companie moldo-italiană specializată în proiectări, design, modelări 3D și servicii outsourcing în ingineria mecanică, își propune să devină o platformă de stagii de practică pentru studenții Facultății Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi.

Directorul general „MOD Engineering” Franco POLESELLO și managerul marketing Mariam OHANYAN au venit la o întâlnire cu studenții FIMIT însoțiți de doi absolvenți ai facultății – Alexandru MARDARI și Andrei ADAMKOVICI, care s-au afirmat deja în calitate de inginer mecanic și inginer proiectant. Reprezentanții companiei au menționat că echipa „MOD Engineering” întrunește specialiști care activează în domeniile proiectării motoarelor navale, aeronautice, industriale şi transmisiilor mecanice; modelării solide know-how în parametrii 3D a sistemelor de izolare termică, de turnare și forjare a metalelor, de automatizare; consultanţei specializate acordate întreprinderilor, propunând soluţii tehnice bine definite, de calitate. În contextul extinderii activității, compania este dispusă să instruiască în cadrul stagiilor de practică studenți din cadrul FIMIT, care în perspectivă ar putea fi angajați în posturi de ingineri proiectanți.

Oaspeții au mai spus că municipiul Chișinău este atractiv pentru companie, deoarece reprezintă un punct economic strategic şi geografic cheie între capitalele continentului european, iar un atu aparte îl constituie prezența UTM, care pregătește ingineri mecanici.

Salutând inițiativa dr., conf. univ. Valentin AMARIEI, prorector pentru formare continuă şi parteneriate, și-a exprimat speranța că ICS „MOD Engineering” SRL, va deveni un bun prieten și partener al UTM.

În urma discuțiilor privind pregătirea unei noi generaţii de ingineri-proiectanţi, s-a convenit asupra numărului de studenți acceptați la practică, au fost precizate perioada, durata și conținuturile practicii, au fost solicitate teme pentru teze de curs sau licență cu tangențe la activitatea companiei gazdă, au fost elucidate și alte secvențe organizatorice.

La atelier au participat studenți, șefi de departamente și de programe de licență din cadrul FIMIT.

(Visited 43 times, 1 visits today)