Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Invitație în marea familie Dräxlmaier Group

Pe 21 februarie 2018, aula 6-2 din blocul de studii nr. 6 al Facultății Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi (FIMIT) s-a dovedit a fi neîncăpătoare. Aici și-au dat întâlnire studenți de la toate cursurile Facultății pentru a se întâlni cu reprezentanții companiei Dräxlmaier Group din Brașov, care a deschis la UTM un birou de proiectare.

Studenți sau absolvenți ai FIMIT, pasionați de industria auto, dornici să proiecteze piese auto 2D și 3D, să dezvolte concepte, soluții creative, să le implementeze și să le transpună în CAD, aspirând la cunoștințe și experiențe noi – ei sunt temerarii așteptați la primul Birou de Proiectare a soluțiilor integrate pentru sisteme de interior și echipamente auto din RM, amplasat în incinta UTM. Iar ei, tinerii în care se pun atâtea speranțe, s-au arătat foarte interesați de oportunitățile pe care își propune să le ofere  Dräxlmaier Group Brașov. Reprezentanții companiei în frunte cu dna Carmen TOADER, senior manager series development din cadrul Dräxlmaier Braşov, sosiți cu această ocazie la Chișinău, au făcut mai multe propuneri  de angajare în marea familie Dräxlmaier Group.

Radu STRATAN, absolvent UTM, promoția-2017,  și-a împărtășit din experiența de muncă în Biroul de proiectare din Chișinău:

– În urma concursului, am avut norocul să fiu angajat ca proiectant. Deși am acumulat cunoștințe suficiente la facultate, timp de 3 luni am beneficiat de un stagiu la întreprinderea din Brașov, unde am  studiat design de produs, softuri și metode  de proiectare specifice, am luat cunoștință de etapele de producere a articolelor proiectate.

Prezent în sală, dr., conf. univ. Valentin AMARIEI, prorector UTM, a mulțumit colegilor din România pentru vizita constructivă și a menționat că evenimentul se înscrie în contextul stabilirii unor relații de colaborare și parteneriat în cadrul vizitei din ianuarie 2017 a delegaţiei CDSI al UTM la compania Dräxlmaier Brașov pe multiple planuri: vizite la întreprinderile  companiei, stagii de practică pentru studenți, subiecte pentru teze de licență, angajarea absolvenților în câmpul muncii, acasă, la Chișinău, sau în filialele companiei.

[av_gallery ids=’31382,31383,31384,31385,31386,31387,31388,31389,31390,31391,31392,31393,31394,31395,31396′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’8′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-m5ky6s’]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI