Ediția din acest an a European BEST Engineering Competition Challenge, pe scurt EBEC Challenge, o competiție inginerească de nivel european ce pune la încercare creativitatea și cunoștințele inginerești ale studenților universităților tehnice, a desemnat două echipe câștigătoare, care ne vor reprezenta la etapa regională de la Iași.

48 de studenți ai UTM, formând 12 echipe, au luptat pentru a obține titlul de cel mai bun proiect în cadrul competiției. Echipele au fost divizate în două secțiuni: Case Study și Team Design.

La proba Case Study au participat șase echipe, care timp de 8 ore au realizat un proiect de reducere a dependenței orașului Chișinău de râul Nistru. Învingătoare a devenit echipa „ArchiWay”.

În cadrul probei Team Design, participanții și-au testat abilitățile de inginer-inventator. Cele șase echipe selectate au avut sarcina de a construi un prototip, care să se deplaseze peste toate obstacolele de pe traseu. Câștigătoare a ieșit echipa „Rigid”.

Studenții echipelor învingătoare au fost premiați cu diplome și premii din partea UTM, dar și a partenerilor.

Echipele „ArchiWay” și  „Rigid” vor reprezenta Republica Moldova la etapa regională a EBEC, care se va desfășura la Iași, în luna aprilie.

Cea de-a X-a ediție a competiției EBEC, care a avut loc în perioada 16 – 17 februarie 2018, a fost organizată de Grupul local BEST-Chișinău care activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, competiția fiind destinată exclusiv studenților UTM.

(Visited 4 times, 1 visits today)