O echipă de profesori din cadrul Departamentului Arhitectura, condusă de Aurelia CARPOV, șef departament, conferenţiar universitar, doctor în arhitectură, au efectuat o vizită de studiu în Italia, la instituţiile de profil din Genova, Savona, Firenze, Roma.

În cadrul vizitei, profesorii au efectuat un eficient schimb de opinii şi experienţă, care, împărtăşite colegilor, vor fi implementate ulterior în procesul de învăţământ.

Vizita se înscrie în cadrul proiectului Twinning „Suport pentru promovarea patrimoniului cultural din Republica Moldova, prin păstrarea şi protecţia acestuia”.

Obiectivul general al proiectului, implementat în parteneriat cu Ministerul Proprietății Culturale, Activităților și Turismului din Italia, este de a oferi suport instituțiilor specializate din Republica Moldova pentru consolidarea aplicării cadrului juridic şi îmbunătățirea guvernanței în domeniul protecției patrimoniului cultural. Proiectul este implementat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC) în parteneriat cu omologul său din UE, Ministerul Proprietății Culturale, Activităților și Turismului din Italia (MiBACT).

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, are un buget de 1 milion de euro și o durată de 2 ani, din septembrie 2017 până în septembrie 2019.

(Visited 17 times, 1 visits today)