Dr. Guido MORI, profesor la Școala Internațională de Bucătărie ALMA, Italia, a organizat la UTM un master-class de bucătărie italiană.

În bucătăria italiană, bazată pe dieta mediteraneană predomină tehnicile vegetariene. Fiecare regiune din Italia produce o gamă largă de alimente, care se deosebesc prin gust, respectul față de ingrediente, echilibrul dietetic și tradițiile culinare acumulate de secole. Să faci diferența ingredientelor, să le îmbini virtuos și să obții aroma și savoarea inedită a deliciilor italiene e o adevărată artă.

Pe parcursul a trei zile, până pe 7 februarie 2018, studenții de la specialitatea „Tehnologia și managementul alimentației publice”, dar și profesori ai Departamentului de Alimentație și Nutriție din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor, UTM, alături de cadre didactice din școlile profesionale de profil din țară, învață să descifreze și să stăpânească secretul preparării acestor delicii în cadrul unui atelier didactic condus de dr. Guido MORI. Maestrul le dezvăluie secretele renumitelor „Salsa di pomodoro”, „La besciamella”, „L’olandese”, „La vellutata”, „Il fondo bruno legato”, „Ragù alla bolognese”, „Brodo di carne”, „Risotto alla milanese”, „Risotto all’umido di coniglio”, „Ossobuco alla milanese”.

Atelierul didactic se desfășoară cu susținerea proiectului CONSEPT.

Dr. Guido MORI este chimist, expert în bucătărie și în liniile industriale pentru procesarea produselor alimentare, profesor la Școala Internațională de Bucătărie ALMA, director didactic al cursului de licență în arte culinare al Institutului Culinar Cordon Bleu din Florența, director științific al „Culinary Art Lab”.

(Visited 37 times, 1 visits today)