- UTM - https://utm.md -

TEKWILL – un loc, un proiect, un brand în devenire

„Tekwill este mai mult decât un loc, unde oamenii şi ideile, prototipurile şi resursele din domeniul IT se regăsesc”, susține Ana CHIRIȚA, director executiv ATIC / Senior Project Manager Tekwill, într-un recent interviu acordat pentru Moldova9 [1].

De fapt, este un proiect care presupune impulsionarea domeniului IT din Republica Moldova pe plan educaţional şi antreprenorial. Pe zi vin aici minim 300-400 de oameni, vin fie să lucreze, fie să-şi dezvolte afacerea sau fie să înveţe ceva. Deci, aici se întâmplă lucruri. Înseamnă că este şi un loc, pe care ne dorim să-l creştem ca un brand. Când va pleca cineva de la Tekwill [2] pe un FERRARI, putem spune că startupul a reușit.”

Edificat în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”, implementat de ATIC, cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SIDA), TEKWILL are în dotare  o suprafaţă de 3400 m.p. – spaţiu oferit de Universitatea Tehnică a Moldovei, inclusiv 150 de spații de co-working, 12 săli de ședințe și conferințe, 10 spații de oficii și își propune să contribuie la soluționarea deficitului acut de resurse umane cu care se confruntă sectorul TIC din Moldova, dar și lipsa unui ecosistem favorabil dezvoltării afacerilor IT.

(Visited 39 times, 1 visits today)