- UTM - https://utm.md -

Un nou tip de abonament în spațiile coworking

Două spații de coworking ce-și au locațiile în cadrul Universității Tehnice a Moldovei – Tekwill [1] și iHUB [2] se regăsesc în lista celor 14 spații active de coworking din regiunea istorică a Moldovei (regiunea de Nord-Est din România și Republica Moldova), care, în 2018, vor oferi un nou tip de abonament pentru utilizatori.

În cadrul primei conferințe Coworking Spaces of Moldova – regional meeting (Iași, 2018), la care au participat circa 50 de reprezentanți din spații de coworking și incubatoare de afaceri din regiune, un anunț important: utilizatorii vor putea beneficia de acces la toate spațiile de co-working din această regiune, prin intermediul unui nou tip de abonament.

„În viitorul apropiat participanților existenți și utilizatorilor potențiali le va fi propus un nou tip de abonament care va permite accesul în toate spațiile participante la sistem”, scrie într-un comunicat difuzat de Fab Lab Iași.

În nord-estul României există 8 spaţii comune de lucru şi 6 astfel de spaţii sunt active în Chişinău – în total, 14 spații de coworking în 5 orașe cu peste 10.000 de metri pătrați de spații de coworking ;i 1.200 de posturi individuale de lucru:

În România de Nord-Est există 4.275 metri pătrați în 7 spații comune de lucru în care antreprenori, startupuri și freelanceri își desfășoară activitatea. În aceste spaţii, există 205 locuri pregătite să găzduiască persoane și afaceri din domenii precum tehnologie, IT, design, marketing, HR, artă etc.

În Republica Moldova, spațiile de coworking active însumează 6.000 metri pătrați, ce găzduiesc 1.000 de locuri pentru antreprenorii și frelancerii locali.

 

(Visited 11 times, 1 visits today)