Parteneriatul UTM – Mitutoyo ia amploare

Rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, șeful Direcției TIC Dinu ȚURCANU şi component manager „Investment Promotion” Economic Policy Advice to the Moldovan Government Veaceslav ŞUTCHEVICI au efectuat, pe 25 ianuarie, o vizită la reprezentanța Mitutoyo din Braşov, România.

Dialogul constructiv cu directorul „Mitutoyo România” SRL, Florin CALIN, a urmărit stabilirea unor noi parteneriate şi colaborări R&D cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

Amintim că pe 26 septembrie 2017, la UTM a fost inaugurat Laboratorul Metrologic „Mitutoyo” în domeniul construcții de mașini în cadrul Departamentului Inginerie și Management Industrial al Facultăţii Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi.

Dotat cu un prim set de instrumente de măsură ultramoderne în valoare de aproximativ 15.000 euro, donate de producătorul de instrumente de măsurare de precizie „Mitutoyo”, recunoscut pentru înalta precizie a produselor sale și a calității lor excepționale, acesta este primul și deocamdată unicul Laborator metrologic din Republica Moldova. Setul de instrumente include un rugozimetru (aparat de măsurare a calităţii suprafeţei), scala liniară cu controller de prelucrare și afișare a poziției și o serie de alte echipamente performante, 4 modele de comparatoare de tip nou, coloane de măsurare QM, aparate manuale de măsurare, aparate de măsură digitale SURFTEST SJ-210, SURFTEST SJ-310 şi altele, cu transfer de date către computer și precizie de măsurare de 0,001 mm și software de prelucrare statistică a datelor (pachet educațional MeasurLink 20 de licențe).

(Visited 40 times, 1 visits today)